Луценко усунувся від конфлікту Жванії і Ющенка

П'ятниця, 25 липня 2008, 14:27

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відмовився прокоментувати заяву народного депутата Давида Жванії (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") щодо вимоги імпічменту президента України Віктора Ющенка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МВС заявив у п’ятницю на прес-конференції у Києві, зазначивши, що такий коментар з його боку був би "антидержавним".

Водночас міністр підкреслив, що публічний конфлікт між колишніми соратниками Ющенком і Жванією шкодить державним інтересам України.

"Мені не подобаються політичні, державні, моральні аспекти цього конфлікту. Він є неприйнятним з огляду на державницький інтерес. І як міністр внутрішніх справ, який є підлеглий президенту України, утримаюся від коментаря щодо заяви Жванії", - сказав Луценко.

Він також заявив, що не схвалює поведінку Жванії на допиті в Генпрокуратурі і його некоректні висловлювання на адресу слідчого.

Як відомо, в середу Жванія прийшов на допит в Генпрокуратуру, але потім залишив його, мотивуючи це тим, що йому ставлять питання не по темі.

У четвер президент висловив думку, що Жванія причетний до його отруєння.

24 липня прес-служба Жванії поширила заяву, в якій засуджується висловлена Ющенком думка.

У заяві, зокрема, йдеться, що подібні дії Ющенка ставлять під сумнів його відповідність високій посаді президента, оскільки порушення Конституції, зокрема у частині презумпції невинуватості, є вагомою підставою для початку процедури імпічменту глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування