У Жванії нормальний психічний стан, але йому потрібна допомога

П'ятниця, 25 липня 2008, 16:08
Депутат від НУНС Давид Жванія звертається до всіх фракцій парламенту з проханням створити спеціальну слідчу комісію щодо розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка.

Про це він сказав на прес-конференції в п’ятницю.

На думку Жванії, "ця справа стала вже занадто резонансною і перетворилася на репресивну машину", і тому до її розслідування мають долучитися парламентарії.

Він також запропонував створити ще одну комісію для розслідування обставин отримання ним українського громадянства.

Жванія запевнив, що сам особисто не ввійде до складу жодної з комісій.

Водночас, на переконання Жванії, "ніхто і ніколи не зможе позбавити його громадянства", не зважаючи на те, що, за його словами, на слідчу групу по справі громадянства "чиниться шалений тиск".

"Пресуються судді, і завдяки одному з суддів апеляційного суду і досі не завершено провадження щодо мого паспорту. Виникають все нові і нові дрібні нюанси. Загалом усе робиться для того, щоб справа у будь-якому разі не дійшла до касації", - сказав Жванія.

Він назвав нескінченною справу щодо позбавлення його громадянства і запевнив, що жодними переслідуваннями секретаріат президента не змусить його залишити країну.

"Я хочу заявити, що у мене цілком нормальний психічний стан, і його "президентська" команда не змусить мене ні покінчити життя самогубством, ні поїхати з країни, ні навіть злякатися", - сказав Жванія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування