Ющенко зробив патріарха мудрим доктором

Субота, 26 липня 2008, 21:02

Президент Віктор Ющенко нагородив вселенського патріарха Варфоломія І орденом Ярослава Мудрого І ступеня.

Церемонія нагородження відбулася в рамках зустрічі Ющенка та патріарха з керівниками зарубіжних церков, що прибули до Києва, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні я маю високу честь і велику приємність нагородити Вас орденом Ярослава Мудрого, сина Володимира, великого князя, який, за словами літописця, "засіяв серця віруючих людей словами книжними", - відзначив президент.

Вселенському Патріарху також було вручено диплом та мантію почесного доктора Київського національного університету ім.Тараса Шевченка. Перед початком зустрічі він також вручив патріарху пам'ятні подарунки.

Ющенко також вручив державні нагороди України керівникам православних церков світу, присутнім на святкових заходах.

Президент зазначив, що він робитиме все належне для поліпшення відносин між усіма релігійними громадами в Україні. За його словами, опитування громадської думки, листи, що надходять на ім'я президента, свідчать - українське суспільство хоче бачити православну церкву в Україні єдиною.

"Позиція держави тут чітка і незмінна: ми за єдність православних в Україні, за те, щоб Українська помісна православна церква посіла належне місце серед інших церков Православної повноти", - сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...