Чиновників-корупціонерів хочуть звільняти в обов'язковому порядку

Понеділок, 28 липня 2008, 10:59

Головне управління державної служби ініціює поновлення в законодавстві норми про обов'язкове звільнення державних службовців, визнаних судом винними в корупції.

Про це заявив заступник начальника Головдержслужби Андрій Вишневський в інтерв'ю журналу "Бізнес", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, Головдержслужба розробила законопроект, що доповнює Кодекс законів про працю нормою, згідно з якою підставою для припинення трудового договору буде постанова суду, що вступила в силу, про притягнення співробітника до адміністративної відповідальності за порушення закону "Про боротьбу з корупцією".

За словами Вишневського, законопроект проходить узгодження в Міністерстві юстиції, Міністерстві економіки і Міністерстві праці і соціальної політики.

Він зазначив, що в зв'язку з виключенням у 2005 році з закону "Про боротьбу з корупцією" норми про обов'язкове звільнення держслужбовців, викритих у корупції, склалася ситуація, коли корумповані чиновники можуть не нести ніякої відповідальності крім адміністративної.

Вишневський наголосив, що постанова суду скеровується керівнику державного органа для взяття до відома.

"Якщо ж керівник вирішить не накладати на винного дисциплінарних санкцій, ніхто, у тому числі і суд, не зможе вплинути на його рішення", - сказав він.

Водночас Вишневський нагадав, що керівник, що призначив держслужбовця на посаду, уповноважений ініціювати у відношенні його службове розслідування.

Крім того, за словами Вишневського, до керівника держоргану може бути застосоване дисциплінарне стягнення за бездіяльність посадової особи або державного органа, що призначив його на цю посаду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News