Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич визвався виконати прохання Тимошенко

Понеділок, 28 липня 2008, 11:30

Член фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич заявляє про готовність прийти на позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення змін у держбюджет-2008 для виділення коштів потерпілим внаслідок стихійних подій у західних областях України.

Екс-міністр з надзвичайних ситуацій порекомендував владі з тих грошей, що залишилися в резервному фонді, негайно виділити адресну допомогу з розрахунку на кожне постраждале домогосподарство з наступними доплатами після встановлення реальних збитків.

"Досвід минулого року показав, що люди, одержавши саме грошову компенсацію від держави, найефективніше її використовують для відновлення свого житла, загубленого майна і господарства", - пояснив Шуфрич.

Реклама:

"При цьому невід'ємною задачею влади є проведення заходів щодо стримування росту цін на будматеріали, предмети першої необхідності і продукти харчування", - додав він.

Як відомо, рік тому внаслідок буревію в Україні постраждали чотири області – Рівненська, Житомирська, Київська і найбільше – Волинська. У той час міністром з надзвичайних ситуацій був Нестор Шуфрич.

Також владі, продовжив депутат, необхідно максимально відповідально й ефективно використовувати бюджетні кошти на відновлення знищеної інфраструктури, у першу чергу транспортної, енерго- і водопостачання.

ВІДЕО ДНЯ

"Це фінансування з перших же днів має бути сконцентроване і забезпечене - навіть за рахунок фінансування інших регіонів до ухвалення зміни в державний бюджет", - зазначив Шуфрич.

"Зі свого боку, я, як народний депутат України і член бюджетного комітету, готовий прийти на позачергове засідання парламенту для того, щоб проголосувати за зміни в бюджет у частині виділення грошей для потерпілих від стихії", - додав він.

Як відомо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася з проханням скликати у вівторок-середу позачергове засідання парламенту для розгляду питання внесення змін у держбюджет для виділення коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха в західних областях країни.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування