Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко виплатить компенсації готівкою в руки

Понеділок, 28 липня 2008, 13:42

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє виділити авансом фінансову допомогу постраждалим від стихійного лиха у західних областях України.

Про це Тимошенко повідомила на спеціальному засіданні уряду в зв'язку із ситуацією в затоплених регіонах країни.

За її словами, в залежності від понесених втрат із Резервного фонду постраждалим буде виплачено компенсації авансом у розмірі від 1 до 5 тисяч гривень.

"Для родин, які втратили місце проживання, буде здійснено авансовий платіж по 5 тисяч гривень перед тим, як буде зроблено оцінку нанесених збитків", - сказала Тимошенко.

Людям, які потребуватимуть капітального ремонту домівок, і які при цьому втратили значну частину майна – буде виплачено авансом 2,5 тисячі гривень, продовжила прем'єр.

Родини, які зазнали незначного пошкодження майна, отримають 1000 гривень авансу, додала вона.

"Гроші будуть видаватися адресно, готівкою в руки. Після оцінки понесених втрат буде здійснено доплату до суми збитків", – пояснила прем'єр.

Тимошенко повідомила, що треба негайно виділити гроші на відновлення мостових переходів, автомобільних доріг і дамб у розмірі близько 1 мільярда гривень.

При цьому прем'єр звернулася до Міністерства оборони і Міністерства з надзвичайних ситуацій направити в постраждалі області наявні помпові пристрої для відкачування води.

Крім того вона звернулася до Міністерства транспорту та Міністерства оборони вивчити можливість направлення списаних понтонних мостів для влаштування тимчасових переходів через річки.

"Весь обсяг понесених збитків коливається від 3 до 4 мільярдів гривень. Такого обсягу я не пам'ятаю за останні роки і без змін до бюджету ці гроші виділити буде неможливо", - заявила Тимошенко.

Прем'єр повідомила, що при Кабінеті міністрів відкрито гарячу лінію для постраждалих за номером 8-044-256-78-08. Також Тимошенко повідомила про відкриття благодійного рахунку Міністерством праці та соціальної політики.

"Кожна копійка, яка надійде на цей благодійний рахунок, буде витрачена на видачу готівки постраждалим родинам", - додала вона.

Наприкінці засідання Кабінету міністрів було ухвалено проект змін до бюджету із врахування виділення необхідних коштів для ліквідації наслідків стихії у західних областях України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування