У Затуліна запричитали, що українська влада "вбиває клин" між церквами

Понеділок, 28 липня 2008, 14:39

В Інституті країн СНД вважають, що українська влада використала святкування 1020-ї річниці Хрещення Русі не для об'єднання, а для посилення розколу між церквами.

Таку думку висловив голова української філії інституту країн СНД Володимир Корнілов на прес-конференції в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Даний ювілей з легкої руки нашої української влади знову спробували використати не для об'єднання, а для посилення розколу. Українська влада постаралася зробити усе для того, щоб зіпсувати людям свято", - сказав Корнілов.

За його інформацією, під час святкування 1020-річчя Хрещення Русі деяких осіб не пускали в Київ для участі в заходах, деяким віруючим не дозволяли бути присутніми при молитві всесвітнього патріарха Варфоломія.

За словами Корнілова, деякі з цих осіб намагаються подати в суд на дії української влади.

Конілов переконаний, що українська влада намагалася скористатися приїздом Варфоломія I для того, щоб "убити клин між церквами".

Корнілов підкреслив, що багато планів української влади не здійснилися.

Зокрема, за його словами, дуже велика кількість ЗМІ помітили, що наприкінці зустрічі з Варфоломієм президент України Віктор Ющенко був суттєво засмучений.

Причиною цього, на думку Корнилова, є те, що Варфоломій не дав благословення українській церкві.

"Це свідчить про те, що план Ющенка не вдався", - додав голова української філії інституту країн СНД.

Крім того, за його словами, факт того, що глава Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет не був присутній на заходах з нагоди святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі свідчить про те, що всі сторони визнали його не канонічним.

Як відомо, Інститут країн СНД очолює депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін, якого минулого тижня видворили з України – йому заборонено в'їжджати в нашу країну протягом року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування