Тимошенко знову дісталось від Ющенка за "Венко" та "Бориспіль"

Понеділок, 28 липня 2008, 16:08

Президент Віктор Ющенко критикує політику уряду щодо іноземних інвесторів.

Про це він заявив на засіданні РНБО в понеділок, коментуючи питання щодо врегулювання спірних питань, які виникли у зв'язку з угодою між Україною та компанією "Венко Інтернешнл лтд".

"Мене турбують обставини, коли навколо провідних інвестиційних проектів, які реалізовуються в Україні, сформована ціла низка скандалів. Дуже легко таким проектам причіплюється ярлик "корупція" і на цьому тлі проводяться недостойні вчинки", - сказав Ющенко, провівши паралелі із кампанією реприватизації 2005 року.

Аналізуючи найбільші інвестиційні проекти, зокрема, "Криворіжсталь", будівництво нового терміналу в аеропорту "Бориспіль", президент негативно оцінив ставлення до інвесторів з боку уряду, відсутність діалогу з ними.

Так само критично він оцінив ситуацію з компанією "Венко", яка була обрана серед 12 претендентів. "Це неправильна політика. Нею ми демонструємо неповагу до наших партнерів", - сказав Ющенко.

Він наполягає на тому, що реалізація цих проектів є вигідною для України, зокрема, щодо залучення японського кредиту на будівництво терміналу. При цьому Ющенко категорично заперечив заяви Уряду щодо корупційного характеру залучення цих інвестицій до України.

"Це є корупційна ревізія. Якщо нас не будуть влаштовувати тендери, процедури проведені, завершені конкурси і ми в ручному режимі, без рішення Уряду, будемо давати можливість так висловлюватися по державних проектах, ми ніколи не створимо можливості, які б влаштовували інвесторів", - сказав президент.

Він також попросив Генеральну прокуратуру пояснити, чому не виконується рішення Ради нацбезпеки та оборони за угодою про розділення продукції, видобутої на шельфі Чорного моря, з компанією "Vanco".

"Я хотів би запитати Генпрокуратуру, чому це рішення не виконується, яким посадовцем і на якому рівні? І що ГПУ застосовуватиме для того, щоб забезпечити реалізацію цього рішення?", - сказав президент.

, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування