Тимошенко зобов'язали направити Одеса-Броди на Європу до нового року

Понеділок, 28 липня 2008, 17:41

Рада національної безпеки й оборони України зобов'язала уряд до кінця року зробити все, щоб нафтопровід "Одеса-Броди" запрацював в аверсному режимі.

Про це повідомив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в понеділок у Києві.

"На засіданні РНБО прийнято рішення: до кінця 2008 року Кабінет міністрів зобов'язаний зробити все, щоб нафтопровід запрацював в аверсному режимі", - сказав Шлапак.

Він також повідомив, що робота, яку до сьогоднішнього дня проводив уряд по реалізації проекту "Одеса-Броди", визнана незадовільною.

Шлапак відзначив, що уряду запропоновано узяти до уваги і проаналізувати до 1 листопада цього року всі угоди, що напрацьовані по даному питанню.

"Дати оцінку або погодиться з ними, або знайти додаткових постачальників нафти, що зможуть працювати в цьому режимі", - сказав він.

На думку першого заступника глави секретаріату президента, як тільки буде прийняте політичне рішення по роботі нафтопроводу в аверсному режимі, буде потрібно три місяці, щоб він запрацював у проектному напрямку.

Відповідаючи на питання, яка нафта буде транспортуватися по нафтопроводу, Шлапак сказав: "Це буде легка нафта. Можливо каспійська, можливо азербайджанська, можливо туркменська".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування