Український МЗС висловив Росії протест за "ігнор"

Вівторок, 29 липня 2008, 08:21

Виконувач обов’язків першого заступника міністра закордонних справ України Юрій Костенко вручив раднику-посланнику посольства Росії в Україні Всеволоду Лоскутову ноту протесту під час зустрічі у понеділок, 28 липня.

Ця зустріч відбулась у Міністерстві закордонних справ України, повідомляє прес-служба МЗС України.

Російській стороні висловлено глибоку стурбованість ігноруванням звернень МЗС України щодо недопустимості проведення стрільб та пересування військової техніки під час святкування Дня Військово-Морського Флоту РФ 27 липня у Севастополі на порушення відповідної постанови Кабінету міністрів України.

Зазначалось, що у відповідності до ст. 6 угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, російська сторона взяла на себе зобов’язання поважати суверенітет України і додержуватися її законодавства.

Російську сторону закликано неухильно дотримуватися взятих на себе зобов’язань у відповідності до міждержавних угод.

При цьому наголошувалося, що грубе порушення російською стороною законодавства України буде в майбутньому враховано українською стороною при оцінці намірів Чорноморського Флоту РФ проводити подібні заходи на території нашої держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування