Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вигнав п'яного депутата, який бігав з автоматом

Вівторок, 29 липня 2008, 11:35

Депутат Тернопільської облради від БЮТ, який у понеділок вранці у стані алкогольного сп'яніння увірвався з зарядженим автоматом Калашникова в місцевий готель і погрожував персоналу, після чого був затриманий, виключений із партії.

Його виключили з Блоку Юлії Тимошенко відразу після затримання міліцією, пише газета "Сегодня".

"У Тернополі була терміново скликана фракція БЮТ, яка виключила його з партії і з фракції. До того ж, в управлінні МВС сам депутат написав заяву про позбавлення його депутатського мандата", - розповів виданню перший заступник голови обласної організації "Батьківщина" Володимир Бойко.

Як відомо, у понеділок уранці п'яний депутат від БЮТ Тернопільської облради з зарядженим автоматом Калашникова увірвався в готель і почав погрожувати персоналу.

Цю інформацію газеті повідомив голова ЦГЗ УМВС у Тернопільській області Сергій Шворников.

О 9.20 ранку в міліцію надійшов сигнал про збройний напад від адміністратора готелю "Глобус" у селі Смиківці, у декількох кілометрах від Тернополя.

"Одразу ж на місце виїхала посилена група МВС. Нападник виявився мешканцем області, причому депутатом облради. Ствол, яким він погрожував персоналу, був вилучений. Це – бойовий автомат, переобладнаний у мисливську зброю. Нападник затриманий, утримується тепер у райвідділі, з ним розмовляє слідчий", - розповів Шворников.

За його словами, у депутата взяли кров на аналіз, "зовні він був дуже нетверезий".

Оскільки затриманий виявився депутатом, справу буде передано в обласну прокуратуру, додав полковник міліції.

На відміну від депутатів Верховної Ради, народні обранці обласних рад недоторканності позбавлені.

"Тому відповідати дебоширу доведеться як простому громадянину. У залежності від низки обставин, справа може бути кваліфікована як хуліганство за Адмінкодексом або за Карним навіть як "погроза убивства", що загрожує позбавленням волі до 2 років", - сказав "Сегодня" юрист Олег Веремеєнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування