Відкрито рахунок для допомоги потерпілим від повені

Вівторок, 29 липня 2008, 12:16

Держказначейство відкрило Міністерству праці і соціальної політики недержавний рахунок для зарахування благодійних внесків для потерпілих від стихії областей.

Про це на прес-конференції заявив перший заступник міністра праці і соціальної політики Павло Розенко.

Розенко зазначив, що зібрані кошти будуть перераховуватися обласним держадміністраціям відповідно до розподілів, визначених робочою комісією, яку очолює перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

Робоча комісія також буде здійснювати контроль за цільовим використанням зібраних коштів і буде інформувати громадськість про їхнє цільове використання.

Розенко закликав усіх, кому не байдужна доля людей, що постраждали від стихії на заході України, здійснювати благодійні внески на відкритий рахунок.

Благодійні внески і спонсорську допомогу можна перераховувати на рахунок №37117125000023, одержувач – Міністерство праці і соціальної політики, ЄДРПОУ 00013669, банк Державне казначейство України Київ, МФО 820172.

Призначення платежу – "перерахування благодійних внесків для ліквідації наслідків стихійного лиха в західних областях України".

Матеріальну допомогу жителям західних регіонів у розмірі 500 тисяч гривень уже виділили Донецькі облдержадміністрація й облрада. Також колективи цих установ вирішили перерахувати свій одноденний заробіток у фонд допомоги.

Одноденний заробіток на користь потерпілих вирішили перерахувати також Генпрокуратура і Державний комітет фінансового моніторингу.

Крім того, влада Запоріжжя має намір внести зміни в бюджет, затверджений на сесії 23 липня, і виділити потерпілим від повені Івано-Франківській, Закарпатській і Чернівецькій областям по 100 тисяч гривень.

Про намір допомогти конкретним людям, що постраждали від стихії, заявили в НУ-НС. Гроші виділені на закупівлю мотопомп, продуктів харчування і для оздоровлення дітей з родин, що залишилися без домівок.

 за матеріалами прес-служб, "Інтерфакс-Україна" та Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування