Шуфрич звинуватив Ющенка у цинізмі і приховуванні правди

Вівторок, 29 липня 2008, 12:39

Екс-міністр з надзвичайних ситуацій, депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич звинувачує чинне керівництво МНС та президента Віктора Ющенка у приховуванні від суспільства інформації щодо наслідків стихійного лиха в Західній Україні.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою депутата.

"Всю країну вразила трагедія, що сталася на Західній Україні. Я переконаний, що всі об’єднаються заради того, щоб допомогти постраждалим. Але я сьогодні не можу не звернути увагу на факти, які мене обурюють, і які потребують пояснень", - зазначає Шуфрич.

Реклама:

А саме, його цікавить "чому станом на 26 липня, коли масштаби катастрофи не могли бути невідомими керівництву Міністерства з питань надзвичайних ситуацій і вони не могли не знати, що станом на 26 число вже загинуло 16 людей, подавалася інформація про 7 загиблих?"

"Керівництво МНС не могло не знати, що 24 липня 2 особи загинуло в Чернівецькій області, 25 липня – 7 осіб в Івано-Франківській, а 26 липня – 4 людини загинуло в Івано-франківській та 3 в Чернівецькій областях", - запевняє екс-голова МНС.

"Невже правдою є те, що Ющенко заборонив оприлюднювати реальну інформацію і примусив Шандру (чинний голова МНС) її приховати з тим, щоби не затьмарити свято, в якому Ющенко грав головну роль?", - каже Шуфрич.

ВІДЕО ДНЯ

Він зазначає, що "якщо кількість загиблих становить до 5 осіб, така надзвичайна ситуація кваліфікується навіть не регіонального, а лише місцевого рівня, а кількість загиблих більше 10 відразу кваліфікувала би цю надзвичайну ситуацію як державного рівня, що, безумовно вимагало би абсолютно іншу реакцію держави щодо організації рятувальних та ліквідаційних заходів, я вже не говорю про необхідність оголошення трауру".

"Я розумію, що це вплинуло би на урочисті свята, але, думаю, що якраз сім’ям загиблих, і тим, хто постраждав, увага першосвященників, які були в ці дні в Україні, була найбільш потрібна", - вважає він.

Шуфрич переконаний, що "міністр з питань надзвичайних ситуацій і президент з його оточенням не могли не знати про реальні масштаби трагедії".

"Для мене залишається питанням, чи доповів Шандра керівництву уряду про ці реальні масштаби. Якщо так, то керівник уряду має дати пояснення, чому від суспільства було приховано інформацію про реальну трагедію, а якщо ні, то керівництво уряду має дати адекватну оцінку діям члена свого кабінету", - заявляє Шуфрич.

"І невже для Ющенка заради збереження святкового настрою важливіше було приховати від суспільства інформацію, що не могло не вплинути і на організацію рятувальних і ліквідаційних заходів? Як ставиться Ющенко до загиблих свідчить і те, що він спокійнесенько після того, як провів першосвященників, відбув до Криму у відпустку", - додає він.

"Ці дії інакше ніж проявом максимального цинізму та неповаги до громадян назвати не можна, і суспільство має дати цьому належну оцінку", - переконаний "регіонал".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування