Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Семенюк ще раз усе відміряти перед тим, як відрізати

Вівторок, 29 липня 2008, 12:47

Президент Віктор Ющенко висловлює стурбованість конфліктною ситуацією між Фондом держмайна та компанією "АрселорМіттал Дуізбург ГмбХ", що пов'язана з оцінкою виконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій "Криворіжсталі".

Про це йдеться у листі президента до глави ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко, повідомляє прес-служба глави держави.

У листі Ющенко зауважує, що нині комбінат динамічно розвивається: зростає виробництво основних видів продукції, заробітна плата працівників підприємства, платежі до бюджету та державних цільових фондів.

Значні кошти вкладаються в оновлення, модернізацію та реконструкцію основних фондів, природоохоронні заходи, соціальний захист працівників, додав він.

Президент вказує на те, що подання судового позову про розірвання договору викличе суттєвий негативний резонанс у світі, може призвести до втрати довіри інвесторів, насамперед іноземних, зменшить їх зацікавленість в участі у подальшій приватизації об'єктів державної власності.

У зв'язку з цим Ющенко просить Фонд держмайна розглянути можливість проведення повторної перевірки виконання пунктів договору, щодо виконання яких існують суперечності між ФДМ та компанією "АрселорМіттал Дуізбург ГмбХ".

При цьому президент просить залучити представників зацікавлених центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, профспілкових організацій та визначити шляхи врегулювання проблемних питань.

Про результати перевірки голова Фонду держмайна має інформувати президента особисто.

Як відомо, Семенюк-Самсоненко звинувачує власників "Криворіжсталі" у невиконанні інвестиційних зобов'язань.

З цього приводу ФДМ направив до Кабінету міністрів листа, в якому заявив про необхідність розірвання договору купівлі-продажу з компанією "АрселорМіттал Дуізбург ГмбХ" за невиконання умов договору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування