Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку в Криму не дають відпочивати Тимошенко і думи про м’ясо

Вівторок, 29 липня 2008, 12:59

Президент Віктор Ющенко висловлює занепокоєння ситуацією у вітчизняному тваринництві.

Про це сказано у листі на адресу прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

"Як свідчить інформація фахівців та експертів, розвиток негативних тенденцій у вітчизняному тваринництві може призвести до скорочення внутрішнього виробництва і споживання якісного м'яса та м'ясних продуктів, зниження закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію та виробничого потенціалу галузі", - йдеться у листі.

При цьому президент вказує, що основним дестабілізуючим чинником сьогодні виступає активне зростання імпорту переважно дешевого та низькоякісного м'яса, придатного виключно для промислової переробки.

Посилаючись на висновки фахівців, президент також вказує на те, що вітчизняний ринок є достатньо відкритим для іноземної продукції, а визначений рішеннями Кабінету Міністрів механізм продажу м'яса не передбачає будь-які зобов'язання підприємств реалізовувати продукцію кінцевим споживачам за фіксованими цінами.

"Як наслідок, такий механізм створює умови для зловживань та корупційних проявів, а також обмежує конкуренцію на ринку м'яса", - резюмує президент.

У зв’язку з цим Ющенко пропонує уряду до 1 вересня 2008 року "з метою недопущення погіршення ситуації" ухвалити рішення щодо скасування актів уряду стосовно продажу на внутрішньому ринку за демпінговими цінами м'яса іноземного походження.

Ющенко також вимагає здійснення розширеного ветеринарного контролю кожної партії імпортованої м'ясної сировини та заборони ввезення до 1 січня 2009 року м'яса як давальницької сировини.

Крім того, президент пропонує запровадити нові стандарти виробництва м'ясних продуктів з передбаченням норм вмісту в цих продуктах м'яса, а також налагодити спільного з митними органами сусідніх держав митного контролю за переміщенням м'ясної продукції через кордони.

Ющенко також вимагає під час підготовки змін до Держбюджету на 2008 рік, а також розробки проекту Держбюджету на 2009 рік "передбачити необхідні видатки для забезпечення у повному обсязі потреб виробників сільськогосподарської продукції".

Як відомо, Ющенко перебуває у відпустці і відпочиває у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...