Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На кордоні з Молдовою автомобільні черги

Вівторок, 29 липня 2008, 14:28

Багатокілометрові автомобільні черги зібралися на молдовсько-українському кордоні в результаті тимчасового припинення через повінь роботи основних пунктів пропуску.

За згодою з Україною в зв'язку з підйомом рівня води в Дністрі, тимчасово припинена робота деяких пунктів пропуску через державний кордон, повідомив прес-секретар прикордонної служби Молдови Дмитро Осояну.

На південній ділянці молдовсько-українського кордону тимчасово припинена робота пункту пропуску "Паланка-Маяки-Зручне".

На цьому пункті пропуску вже зібралися черги авто довжиною в кілька кілометрів. В основному - це громадяни Молдови, що їдуть або повертаються з відпочинку на Чорноморському узбережжі Одеси або Криму.

Прикордонслужба Молдови рекомендує громадянам перетинати кордон в найближчому пункті пропуску "Тудора - Старокозацтво", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Осояну повідомив, що також тимчасово припинено роботу пунктів пропуску "Крива-Мамалига", "Косеуць-Ямпіль" і "Сорока-Цекинівка".

В обмеженому режимі працює пункт пропуску "Отач-Могилів-Подольський" - основний транспортний вузол на північному кордоні Молдови з Україною.

Представник прикордонслужби Молдови порадив громадянам користуватися пунктами "Окниця-Сокиряни", "Бричень-Россошани", а також пунктами пропуску для жителів прикордонної зони "Медвежа - Зелена" і "Липкани - Подвирівка".

Осояну підкреслив, що в зв'язку зі зміною режиму роботи прикордонною службою розпочаті заходи для збільшення пропускної здатності працюючих пунктів: збільшено кількість інспекторів, задіяні додаткові технічні засоби.

Разом з тим рівень води в ріках Прут і Дністер продовжує підвищуватися, що робить реальною загрозу повені сіл, розташованих на берегах цієї ріки.

Минулої ночі рівень води в Дністрі досяг у районі населеного пункту Вадул-луй-Воде критичної позначки в 19,3 метри, але пік паводку, викликаного рясними опадами в Румунії й Україні, ще не подолано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...