Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма пропонує все відрубати, "може виживемо"

Вівторок, 29 липня 2008, 21:50

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що з 1 січня 2009 року Україна буде купувати газ у Росії за європейськими цінами.

Про це він заявив у вівторок ввечері в інтерв'ю журналістам у Міжнародному дитячому центрі "Артек" у Криму.

"Я вважаю, що ціна буде європейська. Ми сьогодні показали нашим головним партнерам, насамперед Росії, що Україна розмовляє з нею на рівних. Що ми готові брати усе, що вони нам запропонують. Запропонують Європі по $400-500 (за 1 тисячу кубометрів), виходить, і ми будемо брати", - відзначив Кучма.

"Що ми сьогодні не пропонуємо своїм партнерам у Росії, у країнах Центральної Азії? Якісь вигідні проекти? Якусь завтрашню перспективу? Абсолютно нічого", - зробив акцент екс-президент.

"І нам, як говориться, якогось мішка замовлень, спільних проектів, технічних, технологічних немає, крім колосальних політичних протиріч... Тому в такій ситуації складно сподіватися на якусь домовленість, а економіка України вимагає хоча б трьох-чотирьох років, щоб вийти на нормальні європейські ціни", - сказав він.

"Може, дійсно, треба усе відрубати, і сказати: так, ми усіх приймаємо. Ми один раз це проходили - після одержання незалежності. Росія нам дала європейські ціни, і це був головний інструмент того, що ми одержали інфляцію 10 тисяч відсотків. Але ми вижили. Можливо, ми і зараз виживемо", - додав Кучма.

"Але я думаю, що різні часи були, і сьогодні можна було б домовитися і з Росією, і з Туркменістаном, і з Казахстаном, і з Узбекистаном. Якийсь узяти проміжок часу, щоб не відчули, що нам погано", - запропонував екс-президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...