У РНБО пояснили, що від Vanco можна було б отримати гроші

Середа, 30 липня 2008, 08:09

З моменту підписання (жовтень 2007 р.) угоди про розділ продукції (УРП), яка видобуватиметься в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між державою Україна і компанією Vanсo International Ltd., станом на цей день Україна могла б одержати як інвестиції 100 млн. дол.

Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Борис Соболєв на брифінгу у Києві в вівторок, повідомляє УНІАН.

"За той час, як діє угода, можна було б освоїти 100 млн. дол. інвестицій", - сказав він.

За його словами, для вирішення конфлікту з компанією Vanсo урядові необхідно "як мінімум" зустрітися з компанією. При цьому Соболєв відзначив, що такої зустрічі жодного разу не було.

Також уряду, на його думку, необхідно почати обговорювати план роботи компанії на 2008 рік. "Цього року час уже втрачено", - додав Соболєв.

Як відомо, 28 липня президент Віктор Ющенко звернувся до Генеральної прокуратури з проханням пояснити, чому не виконується рішення РНБО щодо УРП з Vanco, яке набуло чинності 30 травня.

17 липня компанія Vanco Prуckerchenska почала арбітражний процес проти України відповідно до вимог Арбітражного інституту Торгової палати м.Стокгольма (Швеція), щодо конфлікту стосовно УРП.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала в жовтні 2007 р. з Кабінетом Міністрів України Угоду про розділ продукції (УРП), яка видобуватиметься в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Vanco International передала всі права і обов`язки щодо УРП компанії Vanco Prykerchenska.

25 квітня цього року Мінприроди анулювало ліцензію компанії Vanco Prуckerchenska Ltd. на користування надрами. Після цього Vanco почала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і заявила, що вважає незаконним анулювання ліцензії.

21 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.

18 червня Ющенко своїм указом зупинив дію розпорядження уряду від 21 травня 2008 року №740-р "Про припинення угоди між Кабінетом міністрів України і компанією "Венко Інтернешнл лімітед" про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News