Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стихія затопила україно-молдовський кордон. Не працюють пункти пропуску

Середа, 30 липня 2008, 12:39

На Львівській залізниці відкрито рух на 24 ділянках, пошкоджених в результаті повені на Західній Україні.

Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв’язку.

Так, на восьми пошкоджених ділянках повністю відновлено рух, дев’ять відрито для руху з обмеженням швидкості, на семи ділянках знято обмеження швидкості.

Водночас досі повністю закритими для руху лишаються ще п’ять ділянок колії: 89-й км, 98-й км ст. Самбір-Стрілки (дільниця Львів-Сянки), 13-й км Коломия-Товмачик та 35-й км Товмачик-Делятин (дільниця Коломия-Делятин), 5-й км Завалля-Вашківці (дільниця Завалля-Вижниця). Ще на 19-ти діє обмеження швидкості.

Як сказано у повідомленні, наразі проїзд автошляхами Тернопільщини відновлено повністю. Водночас на території Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Вінницької областей відсутній проїзд на 131,5 кілометрах доріг.

За повідомленнями Служб автомобільних доріг, у постраждалих областях досі відсутній проїзд по 44 зруйнованих мостах.

За даними Мінтрансзв’язку, загальна масштабність наслідків стихійного лиха у Західній Україні, кількість зруйнованих та пошкоджених об’єктів, зокрема, транспортної інфраструктури, зростає.

Найбільш від повені постраждала Чернівецька область, де станом на 7:00 ранку 30 липня пошкоджено майже 319 км доріг, із них на 38,1 км відсутній проїзд.

У свою чергу міністр МНС Володимир Шандра повідомив, що станом на даний час на території Вінницької, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей спостерігається повільний спад паводкових вод із підтоплених населених пунктів.

Зокрема, він зазначив, що ще залишаються підтопленими 655 населених пунктів (зменшення на 112) та 34381 житловий будинок (зменшення на 10324 будинків), а також 57383 гектари сільгоспугідь.

Водночас, як повідомили УНІАН у відділі з питань взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю Державної прикордонної служби, станом на 30 липня через підтоплення не працює 5 пунктів пропуску на україно-молдовському кордоні.

Зокрема не працює міжнародний пункт пропуску "Ямпіль – Косеуць" (поромна переправа), міждержавний пункт пропуску "Цекинівка – Сороки" (поромна переправа), місцевий пункт пропуску "Ямпіль – Косеуць" (катерна переправа), місцевий пункт пропуску "Цекинівка – Сороки" (човнова переправа), місцевий пункт пропуску "Велика Кісниця – Василькове" (човнова переправа).

На сьогоднішній день залишаються підтопленими ділянки кордону у 2-х прикордонних підрозділах - відділах прикордонної служби: "Могилів-Подільський" та "Ямпіль".

Також повністю та частково затоплено 60 прикордонних знаків, підтоплено 1 спостережну вежу. Під час повені були евакуйовані 72 члени сімей прикордонників.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...