Адвокат Кернеса стверджує, що МВС готує його арешт

Середа, 30 липня 2008, 13:43

Адвокат секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса Марина Стоматіна стверджує, що Міністерство внутрішніх справ готує арешт Кернеса найближчим часом за вказівкою керівництва цього відомства.

Відповідну заяву вона зробила у середу, повідомляє офіційний сайт харківської влади.

Стоматіна зазначила, що "у засобах масової інформації приділяється велика увага кількості кримінальних справ, до яких МВС України намагається безпосередньо прив'язати секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса".

"Мені відомо, що співробітниками Міністерства внутрішніх справ готується арешт Геннадія Кернеса найближчим часом, і що таку вказівку вони отримали від своїх керівників", - заявила адвокат.

"Підтвердження цьому – інформація прес-центру МВС України, розміщена на офіційному сайті МВС України, у якій прямо вказується, що Кернес підозрюється в здійсненні злочинних дій", - додала вона.

При цьому, підкреслила Стоматіна, "слідчий Колесник, у провадженні якого знаходяться ці справи, на питання, чи є Геннадій Кернес підозрюваним, категорично це спростовує і висловлює подив щодо інформації, розміщеної на сайті МВС України".

"Однак, важко спростувати той факт, що інформацію прес-центр отримує від МВС, яке, у свою чергу, є керівництвом для слідчого Колесника", - зазначає адвокат.

Стоматіна упевнена: "Жодних підстав для арешту Геннадія Кернеса немає, і МВС просто готує громадську думку перед своїми незаконними діями".

"Крім того, як відомо, співробітниками міліції готуються масові обшуки за місцем роботи і за місцем проживання Геннадія Кернеса. Зі слів Геннадія Кернеса мені відомо, що ніяких заборонених або обмежених у обігу предметів: наркотиків, зброї, боєприпасів, прекурсорів і т.п. - він не має і не зберігає", - повідомила вона.

"Я про це заявляю, щоб у охочих не виникло спокуси підкинути йому що-небудь з метою створити привід для карного переслідування", - додала адвокат Кернеса.

Крім того, сайт харківської влади повідомляє, що в четвер, 31 липня, секретар Харківської міськради прибуде в Головне слідче управління МВС у Києві – до слідчого Колесника – для дачі свідчень у якості свідка.

Як відомо, 22 липня Кернес був примусово доставлений у Головне слідче управління МВС. Наступного дня він повідомив, що готовий з'явиться до слідчого 31 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...