У Черновецького кажуть, що не можуть не поставити пам'ятник Гонгадзе

Середа, 30 липня 2008, 15:50

Встановлення пам'ятника журналісту Георгію Гонгадзе і журналістам, що загинули за нез'ясованих обставин можливе лише після відповідного рішення міжвідомчої комісії Кабінету міністрів.

Про це в коментарі "Українській правді" повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Віталій Журавський.

"Я не можу не виконувати доручення Київського міського голови Леоніда Черновецького і розпорядження Київської міськдержадміністрації", - сказав він, коментуючи протест матері Георгія Гонгадзе Лесі Гонгадзе на встановлення такого пам'ятника без її згоди.

"Коли воно (розпорядження) готується, воно підписується усіма заступниками, першим заступником, візується юридичним управлінням, потім підписується головою", - продовжив Журавський.

Він пояснив, що "це було розпорядження КМДА про проведення конкурсу на кращий проект пам'ятника журналісту Георгію Гонгадзе і журналістам, що загинули за нез'ясованих обставин".

"Далі було ще одне розпорядження про проведення другого туру конкурсу на кращий проект пам'ятника... Відповідно до цих документів Головне управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища провело конкурс", - розповів чиновник.

За його словами, "впродовж двох місяців проводилася виставка конкурсних проектів, на огляд громадськості були представлені 5 проектів, громадяни могли висловити свої міркування у книзі відгуків і було підсумкове засідання журі для підведення підсумків конкурсу".

"Місто виділило понад 6 мільйонів гривень для реалізації цього проекту, але для остаточної реалізації нам необхідно рішення міжвідомчої комісії Кабінету міністрів. Інакше ми не можемо потратити жодної копійки", - заявив Журавський.

"Вона (комісія) цього рішення поки не дала. Чому, я не знаю. Якщо це рішення буде, то з того дня рахуйте 2 місяці", - додав він.

На уточнення про те, що на встановлення пам'ятника було виділено аж понад 6 мільйонів гривень, Журавський сказав: "Це ціла композиція – тому це гроші авторському колективу, це роботи по благоустрою і багато чого іншого".

На запитання, чи може бути переглянуто доручення мера Києва про встановлення пам'ятника Гонгадзе, Журавський відповів: "Я не знаю, це питання до Черновецького. Він у відпустці, виходить з 9 серпня".

Як відомо, КМДА вирішила виготовити і встановити пам'ятник журналісту Георгію Гонгадзе та загиблим під час виконання службових обов'язків журналістам у сквері по вулиці Червоноармійській, 115-121.

Зі свого боку мати загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе висловила категоричний протест проти встановлення такого пам'ятника без її згоди.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування