Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи сподіваються, що в депутатів знайдеться розум і людяність

Середа, 30 липня 2008, 17:35

Політологи позитивно оцінюють шанси ухвалення на позачерговій сесії Верховної Ради в четвер урядового законопроекту про зміни в державний бюджет на 2008 рік.

Як повідомив на прес-конференції в середу в Києві директор Київського інституту проблем керування ім. Горшеніна Кость Бондаренко, на сьогоднішній день існує ризик провалу ухвалення змін до держбюджету, оскільки, як і раніше вносяться два законопроекти – президентський і урядовий.

Однак раніше мова йшла про боротьбу з інфляцією, а тепер - про ліквідацію наслідків паводків у західній Україні. У зв'язку з цим політолог сподівається, що все-таки парламентські сили консолідуються і виявлять свою "людяність".

"Я думаю, що це буде урядовий проект з незначними змінами і доповненнями", - сказав Бондаренко, відповідаючи на питання про те, який же законопроект має більше шансів бути ухваленим на засіданні парламенту у четвер.

"Думаю, що це не те питання, які могло би ділити фракції... Хочеться вірити, що завтра депутати виявлять не тільки розум і державні позиції, але і людяність", - додав політолог.

У свою чергу директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін вважає, що швидше за все депутати ухвалять тільки ті пункти змін до держбюджету-2008, що стосуються ліквідації наслідків стихійного лиха.

Політолог Олексій Гарань також прогнозує ухвалення урядового законопроекту змін до держбюджету.

На його думку, як би не розвивалися події у Верховній Раді, це позитивно позначиться на іміджі прем'єра Юлії Тимошенко.

Зокрема, вважає Гарань, якщо зміни до держбюджету будуть ухвалені, то українське суспільство буде сприймати Тимошенко, як ініціатора виплат їм компенсацій за знецінені внески в Ощадбанку колишнього СРСР, а якщо не будуть затверджені, то відповідальність автоматично буде переведена на політичні сили, що не голосували за зміни до держбюджету.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...