Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стихія дісталася українських сусідів. Вода вже в центрі Тирасполя

Середа, 30 липня 2008, 20:53

У центральній частині придністровської столиці почалося підтоплення будинків, що знаходяться в безпосередній близькості до Дністра.

Пожежні машини відкачують воду з центральної площі міста, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив начальник аварійно-рятувальної служби, заступник голови МВС Придністров’я Олександр Носов, до критичної межі на 18:00 за місцевим часом, за якої захисні споруди можуть ще стримувати воду, залишається один метр.

Як повідомили в республіканському штабі Громадського захисту, критичної відмітки розливу ріки варто очікувати близько трьох годин ночі.

У Бендерах через розмиття захисної дамби загроза затоплення нависла над міськими очисними спорудами.

Підняття ріки до загрозливого рівня зафіксоване по всьому Придністров’ї за винятком Каменського району, де з вівторка вода йде на спад.

За даними республіканського штабу Громадського захисту протягом усього дня Дубосарська ГЕС, у залежності від наповнення водойми, змушена була то збільшувати з 2800 кубометрів на секунду до 2850, то навпаки скорочувати до 2750 кубометрів скидання води.

Вода з Новодністровського гідровузла, який збільшив напередодні скидання з 3350 до 3800 кубометрів на секунду, прибуває зі швидкістю 5 сантиметрів на годину.

За оцінками фахівців Громадського захисту, збільшення скидання води з греблі Дубосарської ГЕС погано позначиться на населених пунктах, розташованих нижче за течією Дністра, у тому числі і на двох найбільших містах Придністров’я - Тирасполі і Бендерах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування