США хочуть, щоб у НАТО нікого не слухали і дали Україні "зелене світло"

Середа, 30 липня 2008, 21:37

Палата представників конгресу США затвердила резолюцію, в якій висловлено підтримку подальшому розширенню НАТО.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на РИА Новости.

У резолюції також сказано, що "жодна держава за межами НАТО" не має права голосу в рішенні про те, хто може бути членом альянсу.

"Будь-яке рішення щодо членства в НАТО ухвалюватимуть члени НАТО шляхом консенсусу, і жодна держава за межами НАТО не має права голосу чи вето щодо таких рішень", - зазначається в резолюції.

У документі заявлено також, що конгрес США "підтримує розширення НАТО і вважає, що подальша взаємодія з усіма країнами, які прагнуть в НАТО, зміцнить безпеку для всіх держав євроатлантичного регіону".

"Конгрес США повністю підтримує запрошення почати інтенсивний діалог НАТО з Боснією і Герцеговиною, Чорногорією і Сербією", - сказано у резолюції.

У ній наголошується також, що на квітневому саміті "НАТО погодилася з тим, що Україна і Грузія зробили цінний внесок в операції НАТО, висловила "чітку підтримку приєднанню України і Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО як наступний етап для повного членства", а також заявила, що НАТО "почне період інтенсивної взаємодії з Україною і Грузією для оцінки їх заявок на зустрічі, яка відбудеться в грудні 2008 року".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування