Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гелетей підозрює, що Луценко розповів держтаємницю

Четвер, 31 липня 2008, 08:45

Керівник Управління держохорони Валерій Гелетей заявляє, що у голови МВС за статусом немає права безперешкодно заїжджати на службовому автомобілі на територію секретаріату президента.

Про це він заявив "Сегодня", коментуючи заяву голови МВС Юрія Луценка, зроблену в середу, про те, що УДО забороняє йому вхід у секретаріат президента.

За словами Луценка, його автомобіль не пустили на Банкову, де проходило засідання Ради національної безпеки й оборони – від нього зажадали окремий дозвіл коменданта.

Утім, коли Луценко перепитав, чи не є запрошення від імені президента "крутішим" за запрошення шефа УДО, через 15 хвилин йому дали пройти.

Гелетей зазначив, що УДО вже не вперше вказує Луценкові на "провокативність і непередбачуваність поведінки у публічних місцях, де його присутність не передбачена службою протоколу".

"У голови МВС немає права безперешкодно заїжджати службовим автомобілем, та ще й у супроводі охорони, на територію секретаріату. Ним наділені тільки народні депутати, а Луценко – не нардеп", - сказав Гелетей.

За словами начальника УДО, на засіданні Кабінету міністрів у середу в закритому режимі розглядалося питання, що стосується цього управління.

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов попросив тих, хто не має допуску до держтаємниці, залишити приміщення.

У Луценка допуск є, і він залишився. Але, вийшовши до журналістів, став коментувати хід обговорення щодо того, де і які об'єкти контролює держохорона.

"Я офіційно звернувся в СБУ з проханням перевірити інформацію і, якщо Луценко порушив закон, позбавити його такого допуску", - підсумував Гелетей.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування