Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще підтоплені 619 населених пунктів. Бракує питної води

Четвер, 31 липня 2008, 09:45

В Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій, Чернівецькій, Закарпатській та Тернопільській областях, які постраждали внаслідок стихійного лиха, залишаються підтопленими 619 населених пунктів (відведено воду від 148 н.п.).

При цьому підтоплені 32 тис. 354 житлові будинки (відведено воду від 12 тис. 348 будинків), а також залишаються залиті водою 28 тис. 326 га сільськогосподарських угідь, повідомляє УНІАН із посиланням на інформацію МНС.

За повідомленням відомства, підрозділи МНС здійснюють доставку населенню продуктів харчування, питної води та медикаментів, транспортування потерпілих із зони підтоплення до лікувальних закладів.

При цьому активно залучаються плаваючі транспортери, а також гелікоптери, якими здійснюються обльоти постраждалих районів, проводяться обстеження газопроводів, ліній електропередач, мостів, автомобільних і залізничних шляхів, вказують в МНС.

В постраждалі райони населенню доставлено 212 тис. 180 кг продуктів харчування, 492 тис. 538 л питної води, 5 тис. 206 кг медикаментів.

Відновлено 57 автомобільних та пішохідних мостів, укріплено 65 од. берегоукріплень, відремонтовано 58 км автомобільних доріг.

Здійснюється інформування населення про обстановку та заходи, що вживаються для нормалізації обстановки.

Всього до виконання робіт з ліквідації наслідків паводку залучено 8 тис. 892 чол. та 2 тис. 87 од. техніки.

Комісія з ліквідації наслідків паводку вживає усіх заходів для нормалізації ситуації в регіоні. Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації знаходиться під контролем. Загальну координацію дій здійснює міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Як відомо, сильні дощі, що призвели до різкого підняття рівнів води у ріках Карпатського басейну, спричинили потужний паводок, через який окремі області та райони країни оголошені зоною екологічного лиха.

Крім того, мешканцям суміжних районів бракує чистої води. Так, за повідомленням Радіо "Свобода", чистої води бракує мешканцям Буковини. Повінь забруднила не тільки водойми, але й господарські криниці – вода в них придатна лише для технічних потреб. Водночас, надзвичайний екологічний стан на Буковині поки що не оголошено. Мешканцям питну воду підвозять цистернами. Здійснюється очищення криниць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування