Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перемогти Vanco Тимошенко допоможуть колишні менеджери?

Четвер, 31 липня 2008, 13:21

Кабінет міністрів у тяжбах із компанією Vanco Prickerchenska узяв за основу юридичну стратегію захисту України в Арбітражному суді Стокгольмської торговельної палати, підготовлену в березні юридичними компаніями Astapov Lawyers і Barlow Lyde & Gilbert.

Вона буде використана в ході майбутніх розглядів, розповів міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, повідомляє газета "Комерсант-Україна", у розпорядженні якої опинилася дана юридична стратегія захисту.

У стратегії вказуються два основних напрямки, за якими буде випрацьовуватися захист українських інтересів: порушення чинного законодавства і так звана корупційна складова.

У статті перераховується, на які саме порушення вказують юристи, готуючи аргументи для захисту інтересів України в суді.

У стратегії також оговорюються й слабкі сторони юридичної позиції України.

Щоб переконати Стокгольмський арбітражний суд у своїй правоті, адвокати мають намір довести в суді факт корупції при укладанні договору.

Відзначається, що уряд Віктора Януковича відмовлявся підписувати угоду протягом року. Поки йшли переговори, Vanco International у договорі змінила Vanco Prickerchenska, 75% якої належало двом маловідомим інвестиційним фондам і компанії ДТЕК Рината Ахметова.

Керівний партнер Astapov Lawyers Андрій Астапов розповів, що на судові засідання будуть запрошені колишній віце-президент Vanco International Джон Горман і колишній керівник напрямку видобутку Габор Тарі.

Вони нібито можуть підтвердити порушення законодавства при переукладанні угоди.

Горман у середу підтвердив газеті готовність дати свідчення Арбітражному суду Стокгольмської торговельної палати на користь України, але від більш докладних коментарів відмовився.

У свою чергу, партнер юридичної фірми "Правові партнери" Андрій Доманський вважає, що наведених аргументів може виявитися достатньо для того, щоб переконати суд у необхідності розірвати контракт.

"Того, що про корупцію заговорять колишні менеджери Vanco, буде досить, щоб будь-який західний суд прийняв сторону України", - погоджується юрист компанії "Пєсков і партнери" Геннадій Пєсков.

У Vanco International у середу коментувати стратегію захисту інтересів України відмовилися. Віце-президент компанії Джим Баум порадив звернутися за коментарями в PR-агентство PRP, де газеті відповіли: "Компанія почала арбітражний процес і повністю готова захищати свої інтереси, використовуючи законні засоби".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування