Яценюк прогнозує 440 голосів. Є одна розбіжність

Четвер, 31 липня 2008, 14:34

Спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує, що за кілька хвилин депутати дійдуть згоди щодо ухвалення спільного варіанту змін до держбюджету.

Про це Яценюк сказав в четвер журналістам.

За його словами, між урядом та депутатами залишилась єдина розбіжність, зокрема парламентарі просять вилучити з законопроекту урядове положення про надання 24 млрд. державних гарантій Укравтодору.

Ці гроші уряд планував дати на залучення кредитів на відновлення та реставрацію автошляхів та транспортних магістралей, зруйнованих стихією.

"Депутати не розуміють, куди йдуть ці гроші. Це ж неймовірна сума. Тому депутати просять одну просту річ – зараз вилучити питання, тому що воно незрозуміле, і тоді дадуть 440 голосів по повній програмі", - сказав він.

Також Яценюк зізнався, що на даний момент не може переконати депутатів залишити це питання у документі, так само які уряд – вилучити його.

"Але зараз спробуємо (домовитись). Вже нібито температура спала, важливо, що все інше узгодили. Залишилось одне питання", - додав Яценюк.

Водночас голова комітету з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін заявив, що представники фракцій не можуть узгодити питання введення нових ставок акцизних зборів на тютюн.

За словами Терьохіна, проти цього категорично виступає Партія регіонів, а БЮТ наполягає, щоб був ухвалений закон про збільшення акцизних зборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування