Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під 5 мільярдів на стихію хочуть провести ще 24 під держгарантії

Четвер, 31 липня 2008, 15:06

Бюджетний комітет пропонує депутатам розглянути питання підвищення акцизних ставок на алкоголь та тютюнові вироби окремо від законопроекту про внесення змін до держбюджету-2008.

Про це сказав голова бюджетного комітету Микола Деркач, доповідаючи в парламенті узгоджений проект закону про внесення змін до бюджету-2008.

За його словами, комітет пропонує прийняти закон про внесення змін до держбюджету на 2008 рік з наступними показниками:

усього додаткові видатки 5 мільярдів 802,2 мільйони гривень, в тому числі загальний фонд - 5 мільярдів 46 мільйонів 800 тисяч гривень, спеціальний фонд - 755,4 мільйони гривень.

Зазначені гроші передбачено направити безпосередньо обласним держадміністраціям, зокрема, 2 мільярди 320 тисяч гривень.

Додатково до затвердженого в резервний фонд державного бюджету скеровується 1 мільярд 600 мільйонів гривень.

Видатки спеціального фонду на дороги встановлюються на рівні 755,4 мільйони гривень, загальний фонд на дороги - 46,5 мільйони гривень, аграрному фонду - 1 мільярд гривень, на здешевлення кредитів для села – 400 мільйонів гривень.

Узгодженим законопроектом пропонується передбачити державні гарантії для одержання кредитних ресурсів на дорожнє господарство – 24,3 мільярди гривень.

Головним розпорядником коштів для ліквідації наслідків стихійного лиха призначається Міністерство економіки.

Окремо від себе, як народного депутата, Деркач попросив голову Верховної Ради Арсенія Яценюка у разі, якщо законопроект не буде прийнятий в цілому, проголосувати його ще раз, попередньо виключивши статтю про державні гарантії на 24,3 мільярди гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування