Грузинські війська "перегрупувалися" біля Цхінвалі

Неділя, 10 серпня 2008, 11:16

Грузинські війська знову перегрупувалися й зайняли "нові позиції в безпосередній близькості від Цхінвалі".

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки Грузії Олександр Ломаія на брифінгу в неділю, передає Civil Georgia.

Ломаія заявив, що протягом усього дня 9 серпня до вечора грузинські сили контролювали Цхінвалі.

Минулої ночі Цхінвалі піддався ракетному й бомбовому обстрілу з боку російських сил, і як повідомляють грузинські військові командири, у результаті масованої атаки російських сил "Цхінвалі, фактично, стертий з лиця землі".

За словами Ломаія, РФ направила "десятки одиниць військової техніки, включаючи танки, артилерійські системи й тактичні ракети" у Південну Осетію через Рокський тонель". "Вони також мобілізували свої сили на районі Джава, і всю ніч звідти і з повітря вели удари по позиціях грузинських військ", - сказав Ломаія.

Крім вищевказаного, у ніч на 10 серпня російська авіація скинула три бомби на злітно-посадочну смугу авіазаводу в столиці Тбілісі. Як повідомляється, у результаті цього бомбардування жертв немає.

Ломаія також заявив, що російські літаки провели бойовий рейд на околицях села Урта в Зугдідському районі в Західній Грузії, на кордоні самопроголошеної Абхазії. "Очевидно, метою бомбового обстрілу села Урта були антени стільникового телефонного зв'язку", - сказав він.

Він також відзначив, що удари з повітря були також нанесені по селах Ажара й Генцвісі у Верхній Кодорській ущелині в ніч на 10 серпня.

Тим часом, державний міністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі сказав, що грузинські посадові особи в переговорах з російським військовим і політичним керівництвом запропонували їм організувати "гуманітарні коридори, щоб дати мирному населенню можливість покинути місце бойових дій, а також щоб сторони змогли вивести загиблих і поранених".

У той же час, начальник аналітичного департаменту МВС Грузії Шота Утіашвілі заявив у суботу ввечері, що в результаті бойових дій у цхінвальському регіоні й бомбардувань території Грузії Росією, з грузинської сторони за 8-9 серпня загинуло 82 чоловік, з них 45 військовослужбовців й 37 мирних жителів, передає Новости-Грузия.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування