Абхазія хоче поставити Україну перед судом

Неділя, 10 серпня 2008, 12:00

Президент Абхазії Сергій Багапш заявляє, що моральну відповідальність за ситуацію в Південній Осетії несуть західні країни й Україна, які постачали зброю до Грузії.

"Ті, хто постачав зброю до Грузії, повинні також постати перед судом нарівні з грузинським керівництвом", - цитує Багарша "Інтерфакс".

Він також заявив, що "з нинішнім керівництвом Грузії неможливий ніякий діалог - це державні злочинці, яких треба судити за злочини в Південній Осетії, за геноцид осетинського народу".

Разом з тим, помічник генсека ООН з питань миротворчих операцій Едмонд Мулет заявив, що існують свідчення того, що збройні сили Абхазії готуються почати військову наступальну операцію проти грузинського спецназу у верхній частині Кодорської ущелини.

"Ми надзвичайно стурбовані тим, що конфлікт, схоже, розширюється з Південної Осетії на Абхазію", - відзначив він у бесіді з журналістами.

Раніше цей високопоставлений дипломат ООН заявив, виступаючи в Раді Безпеки, що абхазька влада звернулася до нього з проханням вивести військових спостерігачів ООН із цього району, але відмовилися якось пояснити це прохання.

За словами Мулета, зараз військові спостерігачі ООН в Абхазії перебувають на базі в Сухумі для того, щоб "не потрапити під перехресний вогонь".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування