Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Осетія приписала Україні найманців, а Росія - ракетну систему

Неділя, 10 серпня 2008, 16:29

Влада Південної Осетії заявляє, що на стороні грузинських сил воюють іноземні найманці.

"Мені повідомляли, що там були й чорношкірі, і були зовсім світлі хлопці. Чорношкірі - це, імовірно, американці, а світлі - можливо, українські найманці", - сказав у неділю "Інтерфаксу" глава МЗС Південної Осетії Мурат Джиоєв.

Водночас він підкреслив, що в даний момент "точно встановити громадянство загиблих найманців неможливо". "Але ми спробуємо задіяти слідчі органи для того, щоб документально підтвердити громадянство цих найманців", - відзначив Джиоєв.

Разом з тим, джерело в Міноборони РФ повідомило журналістам, що російський бомбардувальник дальнього радіусу дії Ту-22 був збитий над Грузією, ймовірно, зенітною ракетною системою (ЗРС) С-200.

За його словами, "поставки даних систем у Грузію могла здійснити Україна, яка володіє такими озброєннями".

"Відомо, що Київ поставив у Тбілісі кілька систем ППО, у тому числі зенітний ракетний комплекс "ТОР". Серед цих озброєнь могли бути й системи С-200", - сказало джерело.

При цьому він підкреслив, що, "як правило, разом з високотехнологічним озброєнням до країни-імпортера одночасно направляються інструктори й обслуговуючий персонал".

Військове джерело в Москві нагадало, що кілька років тому саме з ЗРС С-200 над Чорним морем був випадково збитий російський пасажирський авіалайнер Ту-154. Це відбулося під час навчань військ ППО України в Криму.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування