Росія потопила грузинський ракетний катер

Неділя, 10 серпня 2008, 22:37

Помічник головкому ВМФ РФ Ігор Дигало повідомив про знищення морської цілі в районі патрулювання російських кораблів біля узбережжя Абхазії.

"Сьогодні в районі патрулювання російських кораблів біля узбережжя Абхазії були виявлені чотири морські цілі, що швидко йшли, які порушили кордон оголошеної зони безпеки й не реагували на попередження", - йдеться в переданому в "Інтерфакс" повідомленні Служби інформації й громадських зв'язків Військово-морського флоту РФ, підписаному Дигалом.

"Цілі йшли на зближення з нашими кораблями", - відзначається в повідомленні.

"Російськими кораблями був здійснений попереджувальний вогонь, а потім загороджувальний артилерійський вогонь. У результаті швидкоплинного морського бою одна ціль була вражена, а три цілі відвернули й пішли в напрямку Поті", - відзначається в документі.

Раніше в неділю джерело Міноборони РФ повідомило про ліквідацію грузинського ракетного катера російськими бойовими кораблями.

Дигало нагадав, що в 16:00 мск 9 серпня кораблі ВМФ приступили до патрулювання морських просторів біля узбережжя Абхазії, поблизу зони збройного конфлікту в Південній Осетії. Відповідна нота направлена грузинській стороні.

Метою даної операції, пояснив він, "є забезпечення умов для захисту російських громадян, що перебувають у регіоні, надання підтримки російському миротворчому контингенту на випадок збройного нападу на нього; надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, що перебуває в зоні конфлікту".

З метою запобігання збройних інцидентів у районі патрулювання російських кораблів установлені зони безпеки. "Зазначені дії не мають своєю метою встановлення морської блокади Грузії", - підкреслив Дигало.

"Застосування сили здійснюється у відповідності зі статтею 51 Уставу ООН з метою реалізації невід'ємного права російської сторони на самооборону, що й було зроблено", - відзначив помічник головкому ВМФ РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування