МВС Грузії: російська авіація завдала ударів поблизу Тбілісі

Понеділок, 11 серпня 2008, 08:28

МВС Грузії заявляє, що у понеділок вранці російська авіація завдала ударів по військовій базі і радарній установці недалеко від Тбілісі.

За повідомленням "Радіо Свобода", бомбардування і ракетного обстрілу зазнало і грузинське місто Горі, на південь від Південної Осетії. Жертв немає. Руйнування незначні.

Російські військові говорять, що не мають в своєму розпорядженні такої інформації.

До цього Грузія повідомила, що вивела всі свої війська з Південної Осетії. Перестрілки в Цхінвалі припинилися. У штабі російських миротворців підтвердили інформацію про припинення вогню, передає УНІАН.

Між тим, командувач Змішаними силами з підтримки миру (ЗСПМ) у зоні грузино-осетинського конфлікту генерал-майор Марат Кулахметов заявив "Інтерфаксу-АВН", що всупереч заявам Тбілісі про відвід своїх військ від Цхінвалі, обстріли позицій миротворців продовжувалися й у ніч на понеділок.

"На окремих ділянках у зоні відповідальності миротворців минулої ночі продовжувалося активне протиборство. Особливо в південному напрямку. Один із миротворчих постів навіть піддався бомбардуванню грузинською авіацією. На щастя, потерпілих немає", - сказав Кулахметов.

За словами командувача, головною задачею миротворців на понеділок, 11 серпня, є забезпечення безпечного виходу з Цхінвалі убік Північної Осетії колон із потерпілими і мирним населенням, що залишилося.

При цьому, він зазначив, що в нього немає "стовідсоткової гарантії", що грузинська сторона утримається від вогневих дій по цих колонах: "Події останніх днів, на жаль, навчили нас не довіряти всім тим заявам, що звучать із Тбілісі. Схоже, що всі ці заяви адресовані в основному на Захід - для Лондона, Брюсселя, Вашингтона, і не мають нічого спільного з тими реаліями, які ми маємо в Цхінвалі".

У свою чергу, президент Південної Осетії Едуард Кокойти у ефірі телеканалу "Вести-24" у понеділок також заявив, що грузинська сторона не дотримується оголошеного нею припинення вогню.

"Говорячи про ситуацію, про ті кроки, які сьогодні нібито починає грузинське керівництво, тобто заяву про перемир'я і так далі, я хочу сказати, що жодному слову з боку Грузії я не вірю", - сказав Кокойти.

"Південні окраїни міста Цхінвалі обстрілювались мінометами і далекобійною артилерією. Ці точки, щоправда, уже подавлені, але в будь-якому випадку, говорячи про перемир'я, не треба стріляти", - підкреслив південноосетинський лідер.

За його словами, грузини могли змінити дислокацію, зосередити сили вже на віддаленій від Південної Осетії території, але "це все показує те, що в Грузії немає мирних намірів як і раніше, незважаючи на те, що вони понесли колосальні втрати".

Разом із тим, Кокойти підкреслив, що ситуація змінилася у кращий бік для народу Південної Осетії. "Сьогодні місто Цхінвалі практично цілковито зачищене, є окремі осередки опору – це снайпери і розрізнені групи розгромлених напередодні формувань, що почали чергову спробу захоплення міста", - сказав він.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...