Абхазія і Південна Осетія вимагатимуть визнання. Росіяни наносять удари

Понеділок, 11 серпня 2008, 09:39

Президенти Абхазії і Південної Осетії – Сергій Багапш і Едаурд Кокойти найближчим часом звернуться до світової спільноти з проханням визнати їх незалежність від Грузії.

Про це лідери самопроголошених республік домовилися у понеділок телефонній розмові, повідомляє УНІАН із посиланням на Радіо "Свобода".

Між тим офіційний представник президента Абхазії Крістіан Бжанія на брифінгу у неділю заявив, що глава невизнаної республіки Сергій Багапш звернувся до Росії з пропозицією "задіяти всі механізми, передбачені мандатом колективних миротворчих сил, зокрема, забезпечити непоновлення військових дій не лише на суші, але і в повітрі, і на морі".

Введене до Абхазії угрупування російських військ налічує в своєму складі більш ніж 9 000 осіб особового складу, понад 350 одиниць бронетехніки, повідомив помічник командувача колективних сил в зоні грузино-абхазського конфлікту Олександр Новіцький, повідомляє агенція з посиланням на "Газета.ru".

* * *

Росія задіяла понад 50 військових літаків для бомбардувань грузинської території. Про це заявило міністерство закордонних справ республіки, повідомляє "Лента.ru" з посиланням на AFP.

За даними МЗС, авіаудари по грузинській території продовжуються. Бомбардуванням, як повідомляється, піддалося село Коджорі неподалік від Тбілісі, одна з бомб упала в районі гори Махат у грузинській столиці.

Російська сторона поки не коментувала цю інформацію.

Раніше грузинська влада повідомила, що в результаті російських авіанальотів, метою яких є військові об'єкти, загинули декілька десятків осіб, десятки військовослужбовців і мирних мешканців були поранені.

Заступник голови Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин визнав факт бомбардувань. Він заявив, що атаки проводяться по об'єктах "другого ешелону", звідки, за даними російської розвідки, можуть висунутися підрозділи у зону осетинського конфлікту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News