Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз знову замріявся про вибори

Понеділок, 11 серпня 2008, 12:43

Лідер СПУ Олександр Мороз виступає за збереження пропорційної системи виборів, але з закріпленням депутата за конкретним округом.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню "Селянська правда від Івана Бокого", повідомляє прес-служба СПУ.

Мороз нагадав, що ще 2002 року він подав проект закону про пропорційні вибори, де йшлося про прив'язку кожного кандидата (а потім - депутата) до конкретного виборчого округу, але його не підтримали.

"Тоді жодна політична сила не підтримала цього проекту, бо він передбачає ротацію партійних еліт. Адже той, хто стоїть у списку п'ятим чи десятим, не має жодних переваг перед тим, хто записаний 350м. Однак пройде той, хто набере більше голосів на підтримку себе і своєї партії. Тоді 350-й може стати й першим". – зазначив лідер СПУ.

"Це створює рівні можливості для всіх - оберуть люди, кого захочуть, кому вірять. І виборці знатимуть, до кого звернутися, щоб запитати, скажімо, чому блокується засідання парламенту? Чому точиться гризня за трибуну, за що б'ються біля трибуни?", - зазначив Мороз.

"Я багато разів відповідав на ці запитання в різних місцях України. Я казав: зверніть увагу - депутати біля трибуни б'ються так, що жертв немає. Вони імітують свою боротьбу за ваші інтереси. Щоб ви їх полюбили, як своїх обранців. А як вони насправді за вас б'ються, ви відчуваєте по своїх кишенях", - зауважив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування