Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк закликає відсторонити від конфлікту людей у формі

Понеділок, 11 серпня 2008, 15:27

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає зробити все можливе, аби негайно припинити бойові дії на території Грузії та Південної Осетії і розпочати мирні переговори з метою переведення вирішення конфлікту у мирне русло.

Про це він сказав у понеділок під час консультацій в режимі телефонних розмов із спікером парламенту Грузії Давидом Бакрадзе, головою Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Сергієм Мироновим та спікером Держдуми РФ Борисом Гризловим.

"Люди у військовій формі мають бути відсторонені від впливу на конфлікт, а його вирішення має знаходитися виключно в руках дипломатів та міжнародних організацій", - зазначив Яценюк.

Водночас голова Верховної Ради висловив занепокоєння тим, що ситуація в Південній Осетії далеко не є локальним двостороннім військовим конфліктом, а в першу чергу є ще однією серйозною загрозою для усієї глобальної безпеки у світі.

"Ми більше не можемо називати цей конфлікт замороженим. Це конфлікт, в якому палають будинки, бомбардують мирне населення, підриваються економічні підвалини розвитку регіону та проливається кров. Це треба негайно припинити", - наголосив Яценюк.

Консультації були конструктивними та відбувалися в атмосфері взаєморозуміння, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Також у понеділок керівник українського парламенту планує провести телефонну розмова з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Як відомо, Яценюк був міністром закордонних справ у складі останнього Кабінету міністрів під головуванням Віктора Януковича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування