Саакашвілі хоче завершення війни, але готовий стояти "до останньої краплі крові"

Понеділок, 11 серпня 2008, 20:35

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі виступає за негайне завершення військової конфронтації з Росією на стороні Південної Осетії.

Про це Саакашвілі заявив у своєму зверненні до грузинського народу в понеділок, повідомляє Civil Georgia.

"Хочу заявити з повною відповідальністю – ми хочемо негайного завершення цієї військової конфронтації. Ми хочемо завершити війну, яку ми не починали. Ми хочемо зупинити інтервенцію Росії", - сказав Саакашвілі.

"Ми готові і я підтвердив сьогодні свою підтримку плану президента Франції Саркозі і міністра закордонних справ Кушнера... Ми готові підписати угоду про припинення вогню і підписати те, щоб не відновлювалося", - додав він.

У своєму зверненні Саакашвілі сказав: "Те, що здійснюється зараз проти Грузії, цілком очевидно, що це запланована багатьма місяцями, якщо не роками раніше військова інтервенція".

Метою такої інтервенції, за його словами, "є, як мінімум, окупація й анексія Південної Осетії й Абхазії, і як остаточний результат – окупація і поневолення всієї Грузії".

"Я хочу сказати всім людям, хто через бойові дії залишив зону конфлікту – ми усіх вас повернемо, і тут, поки цей конфлікт не завершено, я видав найсуворіші вказівки, щоб ніхто не залишився без уваги", - повідомив президент Грузії.

За словами Саакашвілі, "сьогодні, що найголовніше, у нас є мотивація, щоб нашу країну захищати твердо і відповідним чином, врятувати незалежність і державність нашої країни, врятувати майбутнє кожного з нас".

"Ми повинні дати відповідну відповідь супротивнику. Я хочу сказати з повною відповідальністю, наш порятунок, народ, ми повинні зробити самі. Крім нас ніхто цього не зробить", - заявив президент.

"Природно, міжнародна підтримка важлива, міжнародне дипломатичне втручання є вирішальним", - зазначив Саакашвілі.

"Але, якщо ми не будемо мобілізовані, якщо ми не виявимо справжні героїзм та відвагу, якщо ми не повстанемо проти цієї величезної брутальної сили, без нас, без нашої самопожертви, природно, Грузія не зможе зупинити це протистояння і конфлікт", - додав він.

Також Саакашвілі звернувся до російського суспільства: "Природно всі інформаційні засоби блоковані, але інформація все одно виходить – ми не воюємо з російським народом, ми не озлоблені на російське суспільство, багато несправедливості зроблено у ці хвилини відносно Грузії, відносно кожного грузина".

"Настане час, коли я упевнений, що в нас будуть дуже гарні відносини. Але ми нашу незалежність, нашу свободу ми будемо захищати до останньої краплі крові, зубами, до останньої краплі крові", - заявив президент Грузії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування