Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну попереджають про можливість повторення грузинського сценарію

Понеділок, 11 серпня 2008, 21:06

Осетино-грузинський сценарій може бути реалізований в Україні, попереджає член фракції "НУ-НС" Олесь Доній.

"Для України надзвичайно важливо, щоб сусідні країни зберігали свою територіальну цілісність", - цитує слова депутата прес-служба "Народної самооборони".

"І прикро, що сепаратистські режими і на території Молдови, і на території Грузії знаходять підтримку серед деяких шовіністичних кіл у Криму, які ставлять під сумнів незалежність Грузії та Молдови і дозволяють підживлювати реваншистські настрої", - додав він.

Депутат зазначив, що в даному контексті надзвичайно важливо, щоб вітчизняні політики стали на підтримку територіальної цілісності України.

"Політикам слід усвідомити, що не можна дозволяти третім силам грати на внутрішніх протиріччях, коли це стосується національної безпеки України", – сказав Доній.

При цьому він не виключає, що осетино-грузинський сценарій може бути реалізований і в Україні.

Щоб цього не відбулося в майбутньому, на думку Донія, територію України мають залишити іноземні військові формування.

"Надзвичайно важливо, щоб у питанні Чорноморського флоту, що тимчасово базується на території України, були дотримані міждержавні домовленості, відповідно до яких ЧФ має до 2017 року залишити територію України", - попередив депутат.

"Бо, як показує досвід, перебування російських збройних формувань на території незалежних держав не тільки не сприяє їх цілісності, а навпаки – уможливлює процес зовнішнього втручання", – додав він.

Доній особливо наголосив на необхідності єдиної позиції українського політикуму в питанні виведення ЧФ із території України.

"Усі політики, незалежно від того, входять вони до провладної коаліції чи до опозиції, мають об'єднатися, коли йдеться про національну безпеку, територіальну цілісність України", - заявив депутат.

"На жаль, як бачимо на прикладі Грузії, сценарії із зовнішнім втручанням можливі, і вони мають передумови до повторення в Україні", – додав Доній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування