Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Берлусконі чинить моральний тиск на Путіна

Понеділок, 11 серпня 2008, 21:55

Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун у понеділок заявив, що на російському уряді лежить відповідальність за те, щоб конфлікт навколо Південної Осетії закінчився якомога швидше.

"Немає ніякого виправдання тому, щоб бойові дії продовжувалися. Вони загрожують стабільності регіону і породжують ризик гуманітарної катастрофи", - наводить слова Брауна британський телеканал "Скай-ньюз", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами британського прем'єра, "існує негайна і нагальна потреба для того, щоб покінчити з бойовими діями і вивести усі війська з Південної Осетії".

"Грузинський уряд запропонував ввести режим припинення вогню, що я закликаю російську сторону підтримати", - сказав Браун.

Глава британського уряду вважає, що ескалація конфлікту в Південній Осетії може зашкодити міжнародній репутації Росії і її зв'язкам з іншими країнами.

У свою чергу глава італійського уряду Сільвіо Берлусконі чинить моральний тиск на свого російського колегу Володимира Путіна для сприяння в перемир'ї між Росією та Грузією.

За словами італійського міністра закордонних справ Франко Фраттіні, насамперед, розмова будується на особистій довірі між двома чоловіками, повідомляє "Эхо Москвы" з посиланням на агентство АНСА.

Фраттіні зазначив, що Берлусконі повинен найближчим часом знову поговорити телефоном з Путіним.

Раніше він закликав Путіна припинити насильницькі дії у відношенні Грузії і почати співробітництво з Євросоюзом, місія якого прибуде в Москву в найближчі години.

Зі свого боку перший віце-прем'єр російського уряду Сергій Іванов в інтерв'ю CNN заявив, що Тбілісі повинен вести прямі переговори з Москвою про закінчення конфлікту в регіоні.

За словами Іванова, те, що запропонував Євросоюз і те, що в понеділок підписав Михаїл Саакашвілі, не є угодою про припинення вогню.

У той же час президент Саакашвілі виступив на засіданні Ради нацбезпеки, де закликав своїх західних союзників забезпечити йому не тільки моральну підтримку, але допомогти протистояти Росії в цьому конфлікті.

"Дотепер ми одержували від них моральну підтримку і гуманітарну допомогу, але нам потрібно більше для того, щоб зупинити цю варварську агресію", - цитує слова Саакашвілі агентство "Reuters".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування