Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бурджанадзе - світу: "Зробіть усе, щоб захистити Грузію!"

Понеділок, 11 серпня 2008, 22:29

Екс-спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе не виключає, що російські танки можуть піти на Тбілісі, і закликає світову громадськість "зробити все, щоб маленька Грузія не стала жертвою агресії".

"Я зараз не можу виключати, що російські танки підуть на Тбілісі", - сказала вона в ефірі 5 каналу, підтвердивши, що Росія бомбила території Грузії далеко за межами військового конфлікту.

На питання, чи вважає вона правильними кроки президента Грузії Михаїла Саакашвілі, з огляду на її опозиційність щодо нього останнім часом, екс-спікер заявила:

"Я не вважаю, що зараз, коли російські танки підходять до моєї столиці, я повинна обговорювати правильність або неправильність кроків президента моєї країни".

"Час для запитань і відповідей обов'язково прийде, час для обговорення прийде. Зараз наша головна мета, мета кожного грузина - бути разом, захищати свою країну, зробити усе для того, щоб припинити цю агресію", - додала вона.

Бурджанадзе звернулася до усього світового співтовариства із закликом: "Зробіть усе для того, щоб маленька Грузія не стала жертвою агресії! Те, що сьогодні відбувається в нашій країні, змінює весь міжнародний порядок. Це повертає нас на 100 років назад".

Також екс-спікер звернулася із закликом до громадськості Росії: "Я впевнена, що в Росії є люди, для яких неприйнятно, щоб Росія була світовим жандармом. Упевнена, що є люди, які хочуть бачити цю країну нормальною, демократичною і процвітаючою, країною, яку поважають".

"Підніміть свій голос, скажіть те, що потрібно сказати – Росія не має права бомбити суверенну державу. Росія не має права робити те, що вона робить зараз по всій території Грузії", - закликала Бурджанадзе.

"Я закликаю усіх, хто може це зробити – припиніть воєнні дії, припиніть вогонь, сядьте за стіл переговорів", - додала вона.

Бурджанадзе заявила, що "зараз Росія в Грузії абсолютно у всіх прошарках сприймається як ворог".

"Це непоправний удар, який я не знаю, чим можна коли-небудь виправити. Але ще є шанс зупинити і зробити розумний крок з боку Росії – припинити воєнні дії і сісти за стіл переговорів", - сказала екс-спікер парламенту Грузії.

Ще раз звертаючись до світового співтовариства, Бурджанадзе сказала: "Так, ви активні, ви робите дуже багато для того, щоб захистити Грузію, але потрібно зробити більше!".

"Зараз ситуація неординарна. Потрібні адекватні, але неординарні кроки, щоб війна була зупинена... Якщо є бажання, політична воля, завжди можна знайти спільну мову. Якщо, звичайно, те, що зараз відбувається – не цілеспрямований акт з боку Росії, щоб показово покарати Грузію", - заявила екс-спікер.

Бурджанадзе також попередила, що "у цій війні переможців не буде - Росія ніколи не зможе перемогти, нехай навіть за допомогою військової сили, тому що вона вже програла".

"Невже Росія не розуміє: бомбити сусідню православну державу – як можна в цій війні виграти? І як це пояснять через певну кількість років, коли нинішня кон'юнктура не буде так актуальна? Як пояснять, що карали Грузію і грузинський народ?", - запитала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування