Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко терміново їде до Тбілісі

Вівторок, 12 серпня 2008, 08:45

Лідери прибалтійських країн, а також Польщі та України прибудуть у вівторок до грузинської столиці на знак солідарності з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на прес-службу президента Литви Валдаса Адамкуса.

За повідомленням прес-служби, Адамкус приїде до Тбілісі разом зі своїм польським колегою Лехом Качинським, українським президентом Віктором Ющенком, а також главами урядів Латвії Іваром Годманісом та Естонії Андрусом Ансіпом.

Вони приїдуть до Грузії, щоб висловити свою підтримку грузинському народу та демократично обраному президентові Саакашвілі, сказано в повідомленні.

Водночас, на сайті президента України станом на 9:45 вівторка, 12 серпня, інформації про візит Ющенка до Тбілісі не було, однак потім прес-служба президента підтвердила відповідний візит.

Прес-служба МЗС України у вівторок також повідомила, що Ющенко терміново відправляється в Тбілісі, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Усі дії і політико-дипломатичні заходи, які здійснюються представниками міжнародних організацій і лідерами окремих країн поки не дали жодних результатів", - ідеться в повідомленні.

"Військові дії Російської Федерації вийшли за рамки конфліктної зони і перейшли на інші території Грузії, набуваючи загрозливих масштабів і порушуючи суверенітет і територіальну цілісність незалежної держави", - підкреслює МЗС.

У повідомленні зазначається, що "з кожною годиною збільшується загроза життю мирному населенню Грузії і ростуть потоки біженців".

У цих умовах президенти України, Польщі, Литви й Естонії прийняли рішення 12 серпня невідкладно вилетіти в Тбілісі.

"Мета лідерів чотирьох європейських країн – зустрітися з демократично обраним президентом Грузії і його урядом і зупинити трагічний розвиток подій", - зазначає прес-служба МЗС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування