Росія переконуватиме НАТО в "агресії" Грузії. Одну резолюцію РФ уже відкинула

Вівторок, 12 серпня 2008, 09:06

Позачергове засідання ради Росія-НАТО відбудеться у вівторок удень з ініціативи російської сторони.

Як повідомили "Інтерфаксу" напередодні в російському постпредстві у Брюсселі, головувати на засіданні буде генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер, участь у ньому візьмуть усі посли країн-членів НАТО, відкликані з відпусток.

Передбачається, що з докладним повідомленням про ситуацію в зоні грузино-південноосетинського конфлікту виступить постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін.

За даними постпредства, він представить інформацію "із приводу агресії Грузії проти Південної Осетії" і викладе позицію російської сторони, "спрямовану на захист наших співвітчизників у зоні конфлікту".

Мова також ітиме про гуманітарні наслідки цієї агресії, додав співрозмовник агентства.

У Москві розраховують, що майбутнє екстрене засідання Ради Росія-НАТО дасть можливість серйозно обговорити ситуацію в Південній Осетії.

"Сподіваюся, що відбудеться найсерйозніша розмова, заснована не на політичних кліше, а на реальних фактах", - сказав "Інтерфаксу" заступник голови МЗС РФ Олександр Грушко.

Крім того, у вівторок у штаб-квартирі НАТО пройде засідання ради Північно-Атлантичного альянсу з обговорення ситуації в зоні грузино-південноосетинського конфлікту. Очікується, що участь у ньому візьме голова МЗС Грузії Ека Ткешелашвілі.

Між тим, постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія не прийме підготовлену Францією резолюцію з конфлікті в Південній Осетії, повідомляє Лента.ру з посиланням на France Presse.

З такою заявою Чуркін виступив перед журналістами за підсумками засідання Радбезу ООН у Нью-Йорку.

За словами Чуркіна, резолюція потребує серйозного доопрацювання. Він відзначив, що в проекті немає "ні слова про грузинську агресію і вчинені Грузією злочини".

Документ передбачає невідкладне укладання перемир'я, дотримання територіальної цілісності Грузії і відновлення статусу території Грузії станом на момент початку конфлікту.

Франція мала намір представити готову резолюцію на голосування у вівторок, однак, як зазначає агентство Reuters, тепер дата голосування, швидше за все, буде перенесена, щоб узгодити текст резолюції з Росією, яка володіє правом вето в Раді безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування