Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв: Росія ніколи не буде пасивним спостерігачем на Кавказі

Вівторок, 12 серпня 2008, 09:23

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що Росії ніколи не буде на Кавказі пасивним спостерігачем.

"Ми ніколи не були і не будемо в цьому регіоні пасивними спостерігачами", - заявив Медведєв на зустрічі з керівництвом парламентських партій, повідомляє УНІАН.

"Росія історично є гарантом безпеки народів Кавказу. Це наша місія і наш обов`язок", - сказав глава російської держави.

Між тим, у вівторок президент Франції Ніколя Саркозі відвідає з візитом Росію та Грузію, щоб використати свої хороші відносини з Москвою і президентство Франції в ЄС для забезпечення переговорів між двома країнами, повідомляє "Газета.ру".

Прибуття Саркозі до Москви очікується о 12.10 (за московським часом), після чого він зустрінеться з Медведєвим.

О 13.40 запланована прес-конференція, після чого він вирушить до Грузії на зустріч з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Водночас, газета "The Times" пише, що Франція має намір продовжити розробку резолюції по ситуації в Південній Осетії та Грузії, передає "Газета.ру".

За інформацією "The Times", незважаючи на тиск США, які закликають до жорсткого формулювання в резолюції щодо Росії, Франція шукатиме варіант, який влаштує всіх.

"Ми не думаємо, що Радбез (ООН) – це місце для конфронтації. Ми хочемо уникнути цього", - зазначив заступник посла Франції в ООН П’єр Лакруа.

Як відомо, постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін вже заявив, що Росія не прийме підготовлену Францією резолюцію з конфлікту в Південній Осетії.

У вівторок має відбутися екстрене засідання Ради Безпеки ООН по ситуації в Грузії – на прохання Тбілісі. Постійний представник Бельгії в ООН, головуючий в Раді безпеки в поточному місяці, призначив термінове засідання на 17:00 за місцевим часом, повідомляє УНІАН із посиланням на Associated Press.

Захід пройде в закритому режимі. За словами дипломатів, учасники Радбезу докладають зусиль до того, щоб домовитися про текст спільної резолюції по російсько-грузинському конфлікту, проте жоден з варіантів документу поки не схвалений всіма членами РБ ООН.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...