Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі покликав громадян на мітинг. Українців евакуюють із Грузії

Вівторок, 12 серпня 2008, 10:01

Президент Грузії Михайло Саакашвілі вирішив скликати надзвичайне засідання парламенту країни, початок якого заплановано на 13.00 за місцевим часом (12.00 за київським).

"Надзвичайне засідання парламенту скликається для обговорення заходів для забезпечення спокою і правопорядку, забезпечення жителів всім необхідним - продуктами харчування, транспортом тощо", - заявив він на спеціальному засіданні уряду Грузії у понеділок, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Саакашвілі також повідомив, що "12 серпня о 15.00 у Тбілісі на площі перед парламентом відбудеться мітинг на підтримку незалежності Грузії".

"За період мого президентства я ніколи не звертався до мешканців із проханням провести мітинг, зараз вважаю важливим провести такий мітинг", - сказав Саакашвілі.

Між тим, абхазька армія у вівторок рано-вранці почала завдавати потужних артилерійських та авіаційних ударів по позиціях грузинських сил у верхній частині Кодорської ущелини Абхазії, передає радіостанція "Эхо Москвы" з посиланням на міністра закордонних справ Абхазії Сергія Шамбу.

Він додав, що за даними абхазької розвідки, у Кодорській ущелині зараз знаходяться близько трьох тисяч грузинських військових.

Між тим, уночі з понеділка на вівторок за дорученням прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко було опрацьоване питання про виділення трьох додаткових літаків для вильоту українських громадян з Грузії.

Два літаки відбудуть з Києва до Тбілісі, ще один за рейсом Донецьк-Батумі, і вже у вівторок українські громадяни повернуться на Батьківщину, повідомляє урядовий портал.

О другій годині ночі у вівторок у Київ (аеропорт "Бориспіль") спецрейсом уже прибув 31 українець із Грузії, повідомив "Інтерфакс-Україна" заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісеєв.

За його словами, планується, що у вівторок прибуде ще один спецрейс. За інформацією заступника міністра, понад 200 українців знаходяться в Тбілісі і 150 – у Батумі. Для них цілодобово працює "гаряча лінія" в українському консульстві.

Дипломат також повідомив, що почалося здійснення плану евакуації співробітників посольства України в Грузії - вони будуть евакуйовані через Єреван.

У той же час, обізнане джерело у військових колах повідомило "Інтерфаксу", що Україна евакуювала 21 військовослужбовця з Грузії, які знаходилися там з метою проведення міжнародних військових навчань.

За словами співрозмовника агентства, президент України розпорядився виділити літак АН-74, який у неділю забрав із Тбілісі всіх українських військовослужбовців, що прибули туди для участі в навчаннях. "О 15.00 10 серпня усі військові були вже в Україні", - сказав співрозмовник.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування