Україна готова прийняти біженців і готує "гуманітарку" до Грузії

Вівторок, 12 серпня 2008, 12:45

Україна готова прийняти біженців із країн кавказького регіону у зв'язку зі збройним конфліктом у Грузії.

Про це на прес-конференції повідомив заступник директора Державного департаменту у справах громадянства, імміграції й реєстрації фізичних осіб Міністерства внутрішніх справ Андрій Теслюк, інформують "Українські новини".

Він зазначив, що в Україні діють 3 пункти тимчасового тримання біженців: в Одеській, Закарпатській і Київській областях.

Крім того, в разі великого потоку біженців, можливо, буде ініційовано виділення для їх проживання готелю або гуртожитку.

При цьому Теслюк зазначив, що зараз масових заяв про надання статусу біженця не надходило.

Заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов додав, що МВС і Рада національної безпеки й оборони створили спільну робочу аналітичну групу для моніторингу ситуації з біженцями з кавказького регіону.

Він додав, що в разі необхідності проблемні питання будуть винесені на розгляд РНБО.

Між тим, Кабінет міністрів України на своєму позачерговому засіданні ухвалив рішення про надання гуманітарної допомоги цивільному населенню Грузії, повідомляє урядовий портал.

Уряд України, зокрема, направить до Грузії предмети першої необхідності для цивільного населення, яке потерпає внаслідок загострення конфлікту. Також буде надано медичну допомогу потерпілим громадянам, сказано в повідомленні.

Зокрема, за розпорядженням Кабміну від 11 серпня, на виконання указу президента України від 9 серпня, уряд доручив Мінфіну виділити МНС за рахунок резервного фонду держбюджету 30 млн. грн. для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, що постраждало внаслідок загострення конфлікту в Південній Осетії.

МЗС має разом з МНС, Академією медичних наук і Товариством Червоного Хреста України визначити перелік та обсяги гуманітарної допомоги, порядок і строки її доставки, маршрути, адреси отримувачів, час і пункт перетинання державного кордону України.

МНС в одноденний строк має узгодити з Мінфіном і Мінекономіки перелік витрат, пов’язаних з наданням гуманітарної допомоги; закупівлю майна для неї; супроводження до місця призначення та передачу відповідного вантажу. Мінтранзв’язку з МНС та МЗС – забезпечити авіаперевезення допомоги.

Держмитслужба має забезпечити оперативне митне оформлення вантажу гуманітарної допомоги, а Адміністрація Держприкордонслужби – першочергове здійснення контролю під час перетинання ним державного кордону України.

МНС має подати до 1 грудня 2008 р. Мінекономіки, Мінфіну і Державному казначейству звіт про використання коштів, виділених відповідно до цього розпорядження.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...