Яценюк та Лавров погодились, що треба негайно говорити про флот Росії

Вівторок, 12 серпня 2008, 13:25

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров дійшли згоди щодо необхідності невідкладного обговорення проблематики переміщення кораблів Чорноморського Флоту РФ на засіданні підкомісії по Чорноморському флоту.

Про це йшлося під час консультацій Яценюка та Лаврова в режимі телефонної розмови з приводу ситуації в зоні грузино-південноосетинського конфлікту, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Яценюк нагадав керівнику МЗС РФ про те, що взаємовідносини між Україною та Грузією у військово-технічній сфері відбувалися виключно в рамках міжнародних норм та стандартів, про що регулярно було інформовано ООН.

Крім того, за словами спікера Верховної Ради, відповідні дані вносилися до реєстру озброєння, передбаченого Вассенаарськими домовленостями.

Яценюк запевнив, що на даному етапі питання щодо поставок додаткового озброєння грузинській стороні на порядку денному в Україні не стоїть.

Також під час консультацій сторони обговорили питання вільного переміщення гуманітарної допомоги та торгівельних вантажів.

Яценюк наголосив на тому що, на сьогодні найголовнішим є повне припинення бойових дій та вогню на території Грузії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News