Росія: Грузію треба послабити так, щоб їй більше нічого не хотілося

Вівторок, 12 серпня 2008, 14:30

У результаті операції з примусу до миру військовий потенціал Грузії має бути серйозно ослаблений, вважає заступник начальника Генштабу РФ генерал-полковник Анатолій Ноговіцин.

"Головний з цих заходів, що зараз досягаються, це послабити військовий потенціал агресора до рівня, що не дозволяє навіть думати про те, щоб повторити свої спроби знову напасти на ту чи іншу територію", - сказав Ноговіцин.

За його словами, саме так діяли з агресором після Першої і Другої світових воєн: "Це - світова практика. Напевно, у даному випадку вона необхідна і стосовно Грузії. Це моя думка як людини військової".

Ноговіцин звернув увагу журналістів на те, що операція, яку проводили грузинські Збройні сили в Південній Осетії, мала символічну назву, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Операція називалася "Чисте поле". Як кажуть, коментарі зайві. Можна було б назвати і випалене поле", - сказав генерал.

За його словами, операція по вторгненню в Південну Осетію була ретельно зрежисована й відрепетирувана грузинською стороною, у тому числі в ході спільних із США військових навчань.

"У ході навчання, що проводили грузинські Збройні сили, відпрацьовувалися елементи бойового злагодження по виконанню задач вторгнення", - сказав він. "Це - напрацьовані прийоми, "хороша" заготовка", - додав генерал.

За його словами, грузинська сторона не очікувала, що зустріне такий запеклий опір з боку російського миротворчого контингенту.

Також Ноговіцин повідомив про те, що рішення про припинення вогню по грузинських військових об'єктах не означає того, що російські Збройні сили не будуть вести іншу діяльність військового характеру на території Грузії, у тому числі розвідувальну.

"Якщо ми одержали команду на припинення вогню, це не значить, що ми припинили всі дії, зокрема, розвідувальні", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...