У Януковича просять підтримувати не лише Грузію

Вівторок, 12 серпня 2008, 14:38

Президія Партії регіонів закликала українську владу дбати про національні інтереси і не ставати однозначно на бік однієї сторони в грузино-південно-осетинсько - російському конфлікті.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

"Ми закликаємо, в першу чергу, українську владну верхівку, не ставати на бік лише однієї сторони конфлікту, вести зважену, мудру зовнішню політику і в конфлікті трьох сторін дбати про національні інтереси України", - наголошується в заяві.

"Партія регіонів завжди наполягала на проведенні доброзичливої і неконфронтаційної зовнішньої політики з усіма сусідами України", - йдеться в заяві.

"Тому ми засуджуємо дії нинішньої влади, яка, стаючи однозначно на бік однієї зі сторін в грузино-осетинсько-російському конфлікті, завдає непоправної шкоди національним інтересам Української держави", - наголошується в повідомленні.

"Безвідповідальні конфронтаційні дії нинішньої влади ведуть до втягування України в конфлікт між Грузією та Росією. Ми вимагаємо припинити таку практику", - наголошується в заяві.

Також Партія регіонів вимагає запровадження ембарго на будь-які поставки української зброї до Грузії та до інших гарячих точок планети.

"Ми ініціюємо створення тимчасової слідчої комісії в парламенті України, яка розслідувала б обставини та умови, на яких поставлялася українська зброя Грузії", - зазначається в заяві.

Водночас, Партія регіонів висловила засудження будь-яких "агресивних дій, спрямованих на силове розв’язання регіональних конфліктів".

"Ми закликаємо припинити військові дії і негайно перейти до мирних переговорів", - зазначається в повідомленні.

Партія регіонів також звернулася до західних політиків із закликом "не застосовувати подвійні стандарти як в оцінках грузино-піденно-осетинсько-російського конфлікту", так і в підходах до всіх інших регіональних проблем, оскільки однозначна підтримка тієї чи іншої сторони створює небезпечні прецеденти.

Як приклад партія наводить ситуацію з проголошенням незалежності Косова, яку підтримав Захід.

"Ми казали тоді, що тим самим західні політики створюють небезпечні прецеденти, які можуть повторитися в будь-якій точці земної кулі. Але до нашого голосу не дослухалися. Захід створив прецедент Косово і визначив факт незалежності самопроголошеної республіки як позитивний. Південний Кавказ в цьому контексті - ланка одного ланцюга", - зазначається в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування