Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На прохання Саакашвілі на площу в Тбілісі вийшли тисячі грузинів

Вівторок, 12 серпня 2008, 16:02

Акція під назвою "Мирна маніфестація для Грузії" проходить у вівторок вдень у Тбілісі біля будівлі грузинського парламенту, у ній беруть участь кілька десятків тисяч людей.

На мітинг громадян покликав президент Грузії Михаїл Саакашвілі, який попросив напередодні про підтримку народу. Пізніше він має намір виступити перед громадою.

Акція розпочалася з виконання національного гімну Грузії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Депутат грузинського парламенту, що виступив на маніфестації, Георгій Габашвілі, зокрема, заявив: "Ми показали усьому світу, що ми ніколи не схилимо коліна і ніколи не віддамо нашу свободу, і ніяка агресія нас не залякає".

Водночас у вівторок у Сімферополі біля представництва президента України в Криму пройшов мітинг-пікет на захист народу Південної Осетії "від геноциду з боку керівництва Грузії".

В акції, що спільно організували представники Російської громади Криму, кримські організації партій "Русский блок", Компартії, партії "Союз", Союзу лівих сил і ПСПУ, взяло участь близько 250 людей.

У свою чергу в Києві у вівторок пройшли пікети будівлі посольства Російської Федерації представниками низки громадських організацій і партій.

Коментуючи пікети, радник-посланник посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов заявив: "Ми розмовляємо з людьми і порозуміваємося з усіма, хто хоче говорити не в образливому тоні, а спокійно".

За його словами, офіційні представники РФ зустрічаються з представниками українських громадських організацій і мають намір і далі продовжувати цей діалог.

"З усіма людьми, що мислять і хочуть зрозуміти нашу позицію, ми будемо говорити. Ми пояснюємо і будемо пояснювати нашу позицію. Ховатися від будь-кого ми не маємо наміру", - підсумував Лоскутов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування